XRP, Algorand, Dogecoin Prijsanalyse: 18 juni

19. Juni 2020 Aus Von admin

De dominantie van Bitcoin in de cryptocentrische markt brengt met zich mee dat de meeste van de marktalternatieven meestal zijn voorbeeld volgen. Dit was ook het geval op 11 juni, nadat ’s werelds grootste cryptocurrency’s laatste poging om $10.000 te doorbreken mislukte en XRP, Algorand, en Dogecoin tot de cryptos behoorden om te vallen.

XRP

XRP, ooit de op twee na grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie, staat niet meer op de kaarten van Bitcoin Code en Ethereum. In feite werd het ingehaald door Tether [USDT], de meest dominante stablecoin van de markt, een paar weken geleden, een ontwikkeling die de stemming van velen in de XRP-gemeenschap niet opfleurt.

De ontwikkeling maakte deel uit van de gestage downtrend XRP die zich in de grafieken bevond, een downtrend die hij al heeft sinds hij het grootste deel van zijn Black Thursday-verliezen heeft goedgemaakt. In feite, op het moment van schrijven, geprijst bij $0.19, werd XRP verhandeld op niveaus ver onder zijn waarde in de eerste week van mei. Wat nog erger is, is dat XRP’s YTD rendementen teleurstellend blijven – 0,68%.

In wat beter nieuws is, echter, is een voormalige CFTC-voorzitter naar voren gekomen om te beweren dat XRP geen veiligheid is.

Terwijl de stippellijnen van de Parabolische SAR ruim boven de prijskaarsen werden geplaatst, merkte de Chaikin Money Flow een behoorlijke opleving op in de grafieken, wat suggereert dat er een groeiende kapitaalinstroom is.

Algorand [ALGO]

Algorand’s vooruitgang sinds de crash in maart is traag, zelfs glaciaal. Terwijl het bijna alle verliezen die het die dag had geleden heeft hersteld, blijft de grotere prijsprestatie van de penning een beetje stagneren, met de trends die sinds de maand juni zijn afgevlakt. Dat gezegd zijnde, geprijsd bij $0.24, nam ALGO nota van een 7.3% stijging tijdens de afgelopen week, voorstellend dat er nog het leven in het teken is.

Terwijl de Bollinger Bands lichtjes breed waren om op de recente vluchtigheid te wijzen, beklom de Relative Strength Index naar de overbought zone op de grafieken.

Algorand was onlangs in het nieuws nadat de Stichting aankondigde dat het KYT-hulpmiddel van Chainalysis zal worden gebruikt om het witwassen van geld tegen te gaan.

Dogecoin [DOGE]

Ieders favoriete mememunt, Dogecoin, is sinds de maand mei binnen dezelfde prijsgroep gebleven, met zijn prijs-prestatieverhouding, onderbroken door korte kruinen en dalen op de hitlijsten. Het optreden van Dogecoin en zijn handelsvolume is een interessante anomalie, omdat het door velen, pejoratief gezien, als de belangrijkste sh*tcoin van de markt wordt beschouwd. En toch blijft het sterk staan op de cryptocurrency grafieken.

De afgelopen week noteerde DOGE echter een daling van bijna 5%. Verder, terwijl de MACD-lijn ver onder de Signaallijn lag, stelde de Awesome Oscillator nauwelijks een momentum voor de meme-coin in de markt voor.