BITCOIN WEEKVOORUITZICHTEN: VERWACHT WINST ALS TROEFKAART STIMULANSREKENING

28. Dezember 2020 Aus Von admin

Bitcoin vertoont geen tekenen van opwaartse uitputting ondanks de voortdurende terugtrekkingswaarschuwingen.

Het vlaggenschip van de cryptografie brak ten noorden van 28.000 dollar tijdens de weekendsessie die het hielp de week 11,85 procent hoger te sluiten. Het kapitaal bleef de 24/7 Bitcoin-markt binnenstromen, terwijl de rest van de financiële industrie zich voor de kerstvakantie op de slaapstand stortte. Op zondag bereikte BTC/USD opnieuw een recordhoogte – van 28.387 dollar.

Als het paar de nieuwe week binnenkomt, kijkt het naar meer opwaartse katalysatoren om zijn heersende rally voort te zetten. Een van de grootste onder hen is de tweede coronavirus stimulans wetsvoorstel in de VS.

TROEF KEURT $900BN STEUN GOED

President Donald Trump ondertekende uiteindelijk een vegende pandemie-hulprekening op zondagavond die de weg zou vrijmaken voor Amerikanen om economische hulp te ontvangen als de COVID-19 infectieschommeling in het hele land. Hij had vorige week bezwaar gemaakt tegen de wetgeving, waarbij hij eiste dat de omvang van de directe betalingen aan Amerikanen werd verhoogd van $600 tot $2.000 per volwassene.

„,,Ik onderteken deze rekening om werkloosheidsuitkeringen te herstellen, uitzettingen tegen te houden, huurhulp te verlenen, geld voor PPS toe te voegen, onze luchtvaartarbeiders [rug] terug te keren om te werken, wezenlijk meer geld voor vaccindistributie toe te voegen, en veel meer,“ M. Trump zei in een verklaring Zondag avond.

De eerste reactie van Bitcoin op de tweets van de president was positief. De cryptocurrency klom van zijn intraday low van $26.444 naar zo hoog als $27.339 na zijn tweet die luidde, „Goed nieuws op Covid Relief Bill.“ Zijn bullish response verhoogde zijn vooruitzichten op voortzetting van de rally in de rest van deze week.

Stimuleringsinspanningen zetten de Amerikaanse dollar extra onder druk. Als gevolg daarvan hebben bedrijven en individuele beleggers de neiging om hun greenbackreserves in te ruilen voor safe-haven activa. De laatste tijd hebben velen van hen Bitcoin gekocht voor dollars, in de overtuiging dat de beperkte voorraad van 21 miljoen penningen hen zou beschermen tegen de fictieve inflatie.

„Wat er nu gebeurt – en het gebeurt sneller dan iemand zich ooit zou kunnen voorstellen – is dat Bitcoin zich verplaatst van een marginale esoterische asset naar de mainstream,“ vertelde Matt Hougan, de chief investment officer van Bitwise Asset Management, aan Bloomberg. „Als het mainstream wordt, is er gewoon zoveel geld aan de zijlijn dat er een positie moet komen die me heel erg op de hielen zit voor 2021.“

BITCOIN TECHNISCHE VOORUITZICHTEN

Volgens de technische indicatoren op de langere termijn grafieken, is de Bitcoin rate gestaag hoger geworden.

De wekelijkse en dagelijkse grafieken van de Relative Strength Indicator blijven waarschuwen voor de overbought status van de cryptocrisis. Maar een agressief koopsentiment dat in brand wordt gestoken door een vlaag van institutionele investeringen heeft deze zorgen gecompenseerd. Het lijkt er dus op dat elk van de negatieve correcties van Bitcoin een gelijke of overweldigende bullish bias heeft gekregen.

Technisch gezien moet Bitcoin in de eerste helft van deze week lager corrigeren om het overbought sentiment tot op zekere hoogte te neutraliseren. Dat zou ook de prijs op een niveau brengen dat op korte termijn meer bullish setups voor handelaren zou kunnen creëren. Ondertussen, als de aandelenmarkten offline gaan op oudejaarsavond, gevolgd door het weekend later, zou de prijs een run naar $30.000 kunnen zien.