Amazon VD Jeff Bezos kommer aldrig att kunna köpa allt Bitcoin i cirkulation

6. Juli 2020 Aus Von admin

Amasons grundare, VD och president Jeff Bezos bröt nyligen sitt eget förmögenhetsrekord. Företagaren beräknas nu vara värd nästan 172 miljarder dollar, vilket är den rikaste han någonsin varit.

Bezos nettovärde är ungefär lika med värdet av hela Bitcoin Billionaire cirkulationsförsörjningen till det nuvarande priset på 9 061 dollar, ungefär 170 miljarder dollar. Det är ganska enormt nettovärde, men en Bitcoin Cypherphunk Jameson Lopp säger Bezos aldrig kommer att kunna köpa upp all bitcoin eftersom inte alla är villiga att sälja.

Enligt en CNN-rapport är Bezos rikedom mestadels bunden till Amazon med 57 miljoner aktier eller 12% av aktierna i företaget. Amazon-aktier (AMZN) har ökat med 56% från år till dags, främst på grund av ökningen av onlineköp mitt i pandeminbrottet. Det finns dock fortfarande inget register över honom som innehar några Bitcoins.

Hoppar på Bitcoin-tåget

Framstående ledare inom cryptocurrency-industrin har alltid uppmanat alla och diverse att skaffa Bitcoin som en häck mot den växande ekonomiska oron. Bland de som ringer fram är främst Galaxy Digital-grundare och vd, Michael Novogratz. Även om ett stort antal investerare har vassat in i kryptoområdet, särskilt i år, är det flera som ännu inte tar ett sådant steg. Jeff Bezos är en av dem och det finns fler Bitcoins än han eventuellt kan köpa just nu men det kommer inte att vara evigt.

Enligt data från BitInfoCharts har inaktivt Bitcoin-utbud nått en 4-årig höjd. Detta innebär att när fler köpare, särskilt valar, kommer in i utrymmet, kommer det säkert att finnas mer förvaring av tillgången som ytterligare kommer att leda till knapphet.

Detta förvärras ytterligare av det faktum att Bitcoin har ett begränsat utbud på 21 miljoner, vilket innebär att endast 21 miljoner av världens befolkning någonsin kan äga en hel Bitcoin förutsatt att det är lika fördelning

Mer institutionella och privata investerare förväntas komma in i rymden under de kommande åren på grund av ett minskande förtroende för den amerikanska dollarn och guldet som har varit en stark rival med Bitcoin.

Nyligen upptäcktes 83 ton guld som säkerhet i Kina för att säkra ett lån på 2 miljarder dollar som falska . Det är frågor som detta som förväntas driva fler investerare i det digitala tillgångarummet, men kommer Bezos att vara bland dem?